El creixement de la fusteria d'alumini

dj., 18 de de febrer de 2021
En els últims anys el creixement de la fusteria d'alumini ha estat molt destacable, arribant pràcticament a ser la més utilitzada en tot tipus de treballs de fusteria exterior.

Antigament la major part de treballs de fusteria que es realitzaven, ja sigui de fusteria exterior o de fusteria interior, es feien amb fusta. No s’experimentava amb un altre tipus de material i es relacionava el món de la fusteria directa i exclusivament amb la fusta.

No obstant això, en els últims anys aquesta mentalitat ha canviat i hi ha altres tipus de materials que utilitzen els fusters per als seus projectes. Per exemple, la fusteria metàl·lica està tenint un pes important en l'evolució del sector, el PVC es fa servir bastant ja que té unes molt bones propietats a nivell d'aïllament, entre d'altres.

En aquest sentit, l'alumini és el material que més recorregut està tenint i tindrà en el món de la fusteria, ja que té unes bones propietats d'aïllament, la seva instal·lació és bastant senzilla i té una gran varietat d'estils i dissenys que permeten al client combinar-los com vulgui.

L'alumini, el material més comú en tancaments

La fusteria exterior consisteix bàsicament en la construcció, muntatge i instal·lació de tancaments exteriors, ja siguin portes o finestres. Uns bons tancaments garantiran que un edifici tingui una bona il·luminació i que estigui correctament aïllat de l'exterior a nivell acústic i a nivell tèrmic.

Per a projectes de fusteria exterior, l'alumini sol ser el material més utilitzat, ja que és relativament fàcil d'instal·lar i molt resistent a les condicions climàtiques exteriors. El nivell d'aïllament tèrmic de l'alumini dependrà del tipus de material i de les seves propietats, hi ha aluminis millors i altres pitjors.

El que sí que és una realitat és que la instal·lació d'alumini en fusteria exterior és tot un encert en costos de manteniment, ja que és un material molt resistent i que amb prou feines es degrada amb el pas dels anys. Altres materials com la fusta, per exemple, són aïllants per naturalesa i garanteixen una molt bona sensació tèrmica, però en canvi requereixen d'uns costos de manteniment molt més elevats a causa de la seva poca resistència respecte a condicions climàtiques adverses a l'exterior.

Tot tipus de tancaments d'alumini

L'alumini no només s'utilitza per al muntatge i instal·lació de portes i finestres, sinó que també s'utilitza per a qualsevol tipus de tancament exterior, ja siguin tanques, reixes, escales o baranes de balcons.

És un material resistent, segur i estèticament atractiu per al client. A més, el seu procés de fabricació és més sostenible que el d'altres materials, ja que és relativament senzill i s'utilitza molta menys energia per poder fabricar-lo.

A més, la fabricació del mateix no té un cost molt elevat i la seva fàcil instal·lació permet que els professionals del sector, sense necessitat de ser uns experts, puguin instal·lar-lo ràpidament.

Necessites contactar amb una fusteria d'alumini?

Si estàs buscant un bon professional per a una reforma a casa o necessites contactar amb una fusteria d'alumini a prop de la teva zona, no dubtis en visitar Fusteries.cat, el portal online de referència per a fusteries de Catalunya.