Donar a conèixer la meva empresa a través de Pinterest

dc., 30 de de desembre de 2020
Coneixes Pinterest? Sabies que amb Pinterest pots atreure moltes visites de qualitat al teu lloc web o perfil digital? Entens en què es diferencia Pinterest de la resta de xarxes socials?

Si no tens cap resposta per a les respostes anteriors no et preocupis, en aquest article aprendràs a crear un compte de Pinterest per la teva empresa i descobriràs tots els avantatges que aquesta xarxa social pot aportar al teu negoci.

Què és Pinterest?

Pinterest és una xarxa social relativament nova que està experimentant un gran creixement en els últims anys. A diferència d'altres xarxes socials, Pinterest es basa únicament en la publicació de fotos.

Per entendre-ho clarament, és tot el contrari a Twitter, on es publiquen missatges, notícies i informació de tot tipus però sempre en forma de texte. En canvi, a Pinterest pràcticament no trobaràs text enlloc, ja que el que realment té importància és la publicació de fotografies que cridin l'atenció dels usuaris de la plataforma.

Llavors Pinterest només s'utilitza per publicar fotos?

NO! Pinterest és molt més que només això! Encara que a priori quan accedeixes per primera vegada a aquesta xarxa social et sembli que hi hagi una multitud de fotos col·locades sense cap tipus d'ordre ni objectiu, no és ni de bon tros així!

I és que no són només unes simples fotos el que publiques a Pinterest, sinó que amb cada publicació afegeixes una descripció i un enllaç a la teva pàgina web, i això és el que realment farà que puguis atreure visites de qualitat al lloc web de la teva empresa.

Com crear un compte a Pinterest per a la meva empresa?

Has de tenir en compte que a Pinterest pots crear dos tipus de compte, depenent de si és per a un ús personal o per a la teva empresa. Per registrar-te com a empresa has de seleccionar primer el botó "Registrar-se" i després a la part inferior del formulari de registre seleccionar "Crea un compte d'empresa". A la següent imatge pots veure com fer-ho:

Personalitzar el meu Perfil de Pinterest

Una vegada has pogut crear un compte a Pinterest, el primer que has de fer és personalitzar el teu perfil per donar la màxima informació possible de la teva empresa i que així els usuaris de la plataforma puguin entendre d'una forma clara quin tipus de contingut publicaràs.

Per fer-ho has d'accedir a "Configuració", al menú superior dret, i omplir el següent formulari amb tota la informació sobre l'empresa que desitgis proporcionar. Sobretot no oblidis afegir l'enllaç a la pàgina web o perfil digital, ja que al cap i a la fi el teu objectiu és atreure visites al teu propi lloc web.

La meva primera publicació a Pinterest

Després de crear el teu compte i personalitzar-lo amb tota la informació necessària, ja pots començar a publicar contingut a Pinterest i així començar a interactuar amb altres usuaris de la plataforma.

Per fer-ho has de dirigirte al menú superior esquerre i seleccionar a "Crear" i després a "Crear Pin". Llavors apareixerà en pantalla un quadre com el següent en el que podràs editar la teva primera publicació a Pinterest.

Publicar contingut a Pinterest és realment molt senzill, només hauràs d'afegir la fotografia que vulguis publicar, posar-li un títol que la descrigui i afegir una breu descripció de la mateixa. I sobretot no oblidis el més important, afegir l'enllaç al teu lloc web de tal manera que tots els usuaris que vegin la fotografia puguin accedir a la teva pàgina web per obtenir més informació sobre l’empresa.

Aquesta és una utilitat que no tenen altres xarxes socials com Instagram, per exemple. A Instagram només se't permet afegir l'enllaç a la descripció del teu perfil, però no et permet afegir enllaços diferents en cada publicació específica que facis. En canvi Pinterest sí que ho permet, i és una funcionalitat molt potent de la que ens hem d'aprofitar.

Per exemple, si tens un bloc en el que escrius un article cada setmana, pots publicar varies fotografies a Pinterest i que cadascuna estigui enllaçada amb els diferents articles del teu Bloc.

Programar les meves publicacions de Pinterest

Una altra funcionalitat molt útil que té Pinterest i que altres xarxes socials no tenen, és que pots programar la publicació del teu contingut el dia que vulguis, de manera que no hagis d'estar pendent de fer-ho cada dia o cada setmana.

En aquest sentit, pots connectar-te un cop al mes, per exemple, i crear tot el teu contingut mensual per programar-lo en el calendari i que es vagi publicant en els dies que tenies planificats.

Just a la imatge anterior es mostra com en el marge inferior apareixen dues opcions: "Publicar immediatament" o "Publicar més endavant". En cas que seleccionem la segona opció ens apareixerà un calendari en el que podrem escollir el dia i l’hora en què volem que es publiqui el contingut.

Pinterest és una de les xarxes socials més potents per atreure visites de qualitat al teu lloc web o perfil digital. No deixis escapar aquesta oportunitat i comença a publicar contingut sobre el teu negoci.