Màxima seguretat a casa amb la millor fusteria

dc., 13 de de gener de 2021
Augmentar la tranquil·litat al nostre propi domicili té relació amb la seguretat que sentim quan estem al seu interior. I és que al cap i a la fi, sentir la seguretat necessària a la nostra llar farà que puguem descansar més tranquils i relaxar-nos en tot moment, sabent sempre que estem segurs i protegits.

Encara que la seguretat total no existeix a cap casa ni a cap establiment, si és cert que podem arribar a uns bons nivells de seguretat que ens donin la tranquil·litat que tant necessitem. La seguretat a la nostra llar pot plantejar-se de moltes maneres, però en aquest article ens centrarem en quatre aspectes que sota el nostre punt de vista són els més importants: panys de seguretat, portes de seguretat, finestres de seguretat i persianes de seguretat.

La importància de les portes de seguretat

En la majoria de blocs de pisos, la porta és pràcticament l'única entrada viable a l'habitatge. Per aquest motiu, les portes de seguretat i panys de seguretat són l'element més comú que sol instal·lar-se.

Hi ha diferents tipus de portes de seguretat que podem col·locar al nostre domicili:

- Portes Blindades

En la gran majoria de casos el seu aspecte exterior és de fusta, encara que tot el seu interior està compost per planxes d'acer que eviten la realització de qualsevol tipus de moviment de palanca des de l'exterior. Compta també amb frontisses de seguretat fetes exclusivament per suportar càrregues elevades de pressió.

A més, segons el model pel que ens decantem, s'inclouran més o menys tancaments al lateral de la porta. En els models més complets podem trobar fins a cinc tancaments al llarg de tota l’alçada de la porta. En referència a les claus del pany de la porta, poden ser fabricades a mida per a cada porta en concret, de manera que tindrem unes claus úniques i personalitzades.

- Portes Cuirassades

A dia d'avui és el tipus de porta més segura. A l'igual que les portes blindades, compten amb un interior compost a base de planxes d'acer i frontisses de seguretat que són capaces de suportar una gran quantitat de força des de l'exterior.

Aquest tipus de porta sol col·locar-se en llocs en què volem protegir coses de valor. A més dels ancoratges que ofereixen les portes blindades, aquestes tenen un bloqueig interior que s'activa una vegada que la porta es tanca amb clau.

Panys de seguretat que transmeten tranquil·litat

A part dels diferents tipus de portes de seguretat que podem trobar al mercat, també haurem de valorar la gran importància que tenen els panys de seguretat.

I és que la seguretat del nostre habitatge dependrà de totes dues coses. Existeixen gran varietat de panys de seguretat que podem col·locar a la nostra porta. Algo molt comú des de fa molts anys és col·locar un doble pany, és a dir, que per a obrir la porta necessitarem dues claus. Encara que tenir dos panys implica que sigui més complicat obrir la porta, és cert que amb una mica més de temps també es podria forçar i obrir.

Una altra opció viable és posar una barra d'acer darrere de la porta que sigui invisible des de l'exterior, de tal manera que bloquegi l'entrada si pel motiu que sigui es trenca el pany.

Aquest últim mètode és segur però té un petit problema, i és que només es pot col·locar aquesta barra d'acer quan estiguem a l'interior de l'habitatge. És per aquest motiu, que durant els últims anys és tendència la col·locació de panys electrònics que podem bloquejar i desbloquejar des d'un dispositiu electrònic, com per exemple, el nostre telèfon mòbil.

És una nova tecnologia que sens dubte està tenint una gran acceptació en el mercat, perquè sense canviar la porta ni el pany estàndard que teníem, podem afegir un element extra de seguretat ocult a l'interior de l'habitatge. De tal manera que tant si estem com si no estem al seu interior, pot protegir la nostra llar.


Veure Preu

Persianes de seguretat per blindar l'exterior de casa

Les persianes de seguretat són un element que moltes vegades no es té en compte a l'hora d'invertir en seguretat d'un habitatge. Normalment es pensa més en panys de seguretat, portes blindades o finestres de seguretat, però les persianes de vegades passen una mica desapercebudes.

I és que, en una gran majoria de cases les persianes han de ser una mesura de seguretat per protegir les finestres. Hi ha diferents tipus de persianes de seguretat, segons preu i prestacions, però la característica més comuna i important de totes elles és que siguin autobloquejants.

És a dir, que independentment de si la persiana és elèctrica o manual, quan s'intenta forçar o pujar des de l'exterior de la casa, aquesta es bloqueja i no es mou. Aquest tipus de persianes de seguretat són les més comuns en els habitatges.

D'altra banda, en diferents comerços o locals, moltes vegades s’acostuma a instal·lar una reixa d'alumini o de ferro en lloc d'una persiana autobloquejant. Com en tot, segons les característiques del lloc i del què vulguem protegir serà més adequat escollir una opció o una altra.

Finestres de seguretat

A part de les persianes de seguretat, també haurem de tenir en compte que la protecció de la nostra llar estarà a càrrec de les finestres de seguretat que col·loquem. Una finestra de seguretat consta de tres components principals: el perfil (marc), el mànec (element per obrir-la) i el vidre.

Una barreja de les tres coses farà que les nostres finestres siguin el més segures possible. Òbviament, hem de tenir en compte que amb un pressupost més alt podrem trobar unes finestres de seguretat amb millors prestacions.

En aquest sentit, és important contactar amb un professional del sector de la fusteria que pugui indicar-nos quina pot ser la millor opció per a la nostra llar.