Quan és hora de renovar la fusteria exterior?

dl., 18 de de gener de 2021
Amb el pas del temps la fusteria exterior va perdent qualitat i és important conèixer molt bé quan va sent hora de renovar-la.

I és que si alguna cosa és certa, és que quan es contracten els serveis d'una fusteria per a la instal·lació de fusteria exterior, no acostumem a preocupar-nos molt sobre quan serà necessari renovar-la. Però hem de saber i poder detectar quan és necessari canviar les nostres portes i finestres, per exemple.

La fusteria exterior majoritàriament es tradueix en la fabricació, muntatge i instal·lació de finestres i portes per a exterior. Una bona fusteria exterior és aquella que garanteix un bon aïllament tèrmic permetent també una ventilació adequada a l'interior de l'edifici, un aïllament acústic de gran nivell i una bona il·luminació natural.

Contactar amb una Fusteria que revisi les nostres instal·lacions

Les tres característiques anteriors són clau per garantir que la fusteria exterior que tenim instal·lada compleix correctament amb les seves funcions. En aquest sentit, si amb el pas del temps, per exemple, notem que l'aïllament tèrmic ja no és el mateix que quan vam instal·lar les finestres, segurament sigui causa del seu desgast i caldrà renovar-les o contractar els serveis d'una fusteria perquè pugui revisar la situació.

Moltes vegades no es tracta només de desgast, sino que simplement la nostra fusteria exterior ha d’actualitzar-se i renovar-se amb productes nous que compleixen amb els requisits que busquem.

Un exemple clar d'aquesta situació serien unes finestres d'alt aïllament tèrmic i vidre de seguretat que es van col·locar farà uns deu o quinze anys. Aquestes finestres ara mateix potser no estiguin satisfent les nostres necessitats, però no pel simple fet que s'hagin desgastat, sinó perquè en el seu dia eren les millors finestres del moment però en l'actualitat hi ha vidres molt millors que garanteixen un aïllament tèrmic més gran.

En aquest cas si volem millorar les condicions a la nostra llar i així poder reduir costos en l'ús de calefacció, per exemple, hauríem de plantejar-nos la possibilitat de contractar els serveis de professionals del sector que ens puguin renovar la fusteria exterior.

Tipus de Fusteria Exterior

Existeixen diferents tipus de materials entre els que escollir per muntar i instal·lar la nostra fusteria exterior. La seva elecció, com sempre, dependrà de les nostres necessitats i els objectius que pretenem complir amb la instal·lació de cada un d'ells.

Alguns dels motius en què centrar-nos per escollir el tipus de material ideal per a la nostra fusteria exterior són: seguretat que ens proporcionen, aïllament tèrmic que ofereixen, cost de manteniment que tenen al llarg de la seva vida útil i aïllament acústic.

A continuació analitzarem els avantatges i inconvenients d'utilitzar fusta, PVC o alumini com a materials per a la nostra fusteria exterior.

Fusteria exterior d'Alumini

La fusteria exterior d'alumini potser és la més popular, però hem de conèixer totes les seves característiques i entendre en quines situacions ens pot ser favorable i en quines altres no tant.

Pel que fa al cost de manteniment, l'alumini és un material econòmic i que no requereix de tanta feina com la fusta, per exemple. Però en canvi, si ens fixem en l'aïllament tèrmic que ens proporciona, surt perdent enfront del PVC o la fusta, que són materials aïllants per naturalesa.

Si ens fixem en la capacitat d'aïllament acústic ens trobem en la mateixa situació, ja que hi ha una diferencia notable entre el nivell d'aïllament acústic que ofereix l'alumini i el que ofereixen la fusta o el PVC, que com hem comentat són materials aïllants per naturalesa.

Analitzant altres paràmetres com, per exemple, la resistència davant del foc, l'alumini destaca pels seus bons nivells d'aïllament en comparació al PVC i molt més si el comparem amb la fusta.

Fusteria exterior de PVC

A dia d'avui el PVC potser és el material més polivalent a utilitzar en fusteria exterior. És aïllant per naturalesa, el que garanteix uns molt bons nivells d'aïllament tèrmic i acústic, traduint-se en una gran disminució de despeses en calefacció durant l'hivern.

És un material de fàcil manteniment i a nivell estètic existeixen una gran varietat de colors i textures que ens permeten escollir el que millor s'adapti a la nostra llar.

Durant els últims anys el PVC s'ha utilitzat com a protector exterior de la fusta. És a dir, pel fet que la fusteria exterior de fusta requereix d'un manteniment molt laboriós, en alguns casos s'afegeix una capa de PVC a sobre, per així protegir la fusta de les condicions climàtiques i el desgast de l'exterior, i a més, facilitar el manteniment de l'estructura.

Fusteria exterior de fusta

La fusteria exterior de fusta potser sigui l'opció més tradicional o la no tan comú. Tal com comentàvem, el gran problema que ocasiona utilitzar fusta com a material per a la nostra fusteria exterior és l'elevat cost de manteniment que té. Requereix un manteniment continu que garanteixi que el material no perd les propietats i segueix funcionant com el bon aïllant tèrmic i acústic que és.

La resistència enfront del foc no és la mateixa que la de l'alumini, per exemple, encara que els materials de fusta que es fan servir per a fusteria exterior estan tractats amb retardants de combustió.

Una característica a destacar de la fusta és que d'entre tots els materials comentats anteriorment, és el més sostenible.

Les millors fusteries a prop de casa teva