Parquet

Pensant en posar parquet a la teva llar? És important escollir el tipus de parquet adequat i per a això necessites que t'assessorin els millors professionals.

Escollir el tipus de material que s’utilitzarà com a revestiment per al sòl pot ser una mica complex i hem de tenir en compte totes les possibilitats, des de com quedarà a nivell estètic fins a la comoditat que ens pot proporcionar.

En la majoria de sòls se solen utilitzar com a revestiment el parquet o les rajoles. Cadascun té els seus avantatges i els seus inconvenients, de manera que s'adaptaran millor segons les necessitats que tinguem.App SendGift


Si el que es pretén és tenir una gran sensació de qualitat i confort, el parquet és la millor opció. Es sol instal·lar tant parquet natural com sintètic, encara que tots dos proporcionen la calidesa necessària. A diferència que en els sòls de rajoles, el parquet actua com aïllant tèrmic i acústic, per aquest motiu, quan caminem descalços sobre un terra de parquet sentim aquesta sensació de calidesa i comoditat que és tan necessària sobretot quan fa fred.
A dia d'avui, estèticament hi ha infinites possibilitats per escollir el parquet que més ens agradi, tant si és natural com si és sintètic. De parquet sintètic n’hi ha de moltes textures, colors i formes a escollir, mentre que de parquet natural n’hi ha diferents tipus de fusta: teca, pi, roure, entre d'altres.

Antigament el parquet es relacionava amb una difícil instal·lació i un elevat cost econòmic. Actualment, però, tot ha canviat, la instal·lació de parquet al terra és relativament senzilla i té un cost molt assumible.

Tot i així, tot té els seus avantatges i els seus inconvenients, i encara que el terra de parquet és molt càlid, còmode i de fàcil instal·lació, potser no tingui la resistència que pot tenir un altre tipus de sòl. El parquet és més susceptible a rebre esgarrapades o cops i si és de fusta natural requerirà un millor manteniment.

Si pretens fer una reforma integral i t'estàs plantejant instal·lar parquet al terra de la teva llar has de conèixer els principals tipus de parquet que hi ha actualment segons el tipus de material i la forma d'instal·lar-ho.App SendGift


Segons el tipus de material: Parquet Natural o Parquet Sintètic

Segons el tipus de material de què estigui fet el parquet podem distingir entre parquet de fusta natural i parquet sintètic o laminat. El parquet de fusta natural és únic i cada peça de la mateixa aportarà la calidesa i robustesa que necessitem. No obstant això, el cost econòmic de la seva instal·lació és més elevat i cal fer un manteniment de tant en tant, ja sigui a causa de cops que s'hagin produït o al fet que simplement tocarà envernissar per mantenir el bon estat que el caracteritza. Normalment solen col·locar-se tres tipus de parquets de fusta natural: el parquet de tauletes, el multicapa o el de fusta massissa

D'altra banda, el parquet sintètic o laminat té disponibles moltes més opcions per escollir a nivell estètic i segur que trobem el que estem buscant. El seu cost d'instal·lació és relativament més baix al d'instal·lació d'un parquet de fusta natural, encara que també és cert que quan el sòl es troba en mal estat és difícil reparar i normalment s’ha d’instal·lar de nou, a diferència del parquet de fusta natural, que sempre es pot envernissar o reparar si ho necessita.
App SendGift


Segons el tipus d'instal·lació: Parquet Flotant, Parquet Encolat o Parquet en Tarima

A part d'escollir el tipus de material adequat per al parquet, també hem de diferenciar entre les diferents formes d'instal·lar-lo, ja sigui parquet flotant, parquet encolat o parquet en tarima.

El parquet encolat, tal com bé indica el seu nom, consisteix a encolar directament a terra les peces de parquet. En aquesta forma d'instal·lació és molt important que prèviament es faci un estudi exhaustiu del terra per assegurar-se que és homogeni i que no hi haurà cap inconvenient quan s'instal·li el parquet.

Totalment diferent a l'anterior és la forma de col·locar el parquet flotant. Aquest no va enganxat directament a terra, sinó que primer es col·loca una làmina aïllant d'escuma de polietilè que separa el parquet de terra i que el protegeix a nivell tèrmic i l'aïlla de la humitat. Sobre aquesta làmina s'instal·la el parquet i d'aquesta forma és adaptable a tot tipus de superfícies i és molt més senzill de col·locar i fins i tot de canviar-lo si cal. És el mètode d'instal·lació més conegut a dia d'avui ja que ha tingut un gran reconeixement en els últims anys.

El parquet flotant no és l'únic que no s'instal·la directament sobre el sòl. En la instal·lació en tarima el parquet es col·loca sobre de llistons de fusta que el separen de terra, gaudint així d’una gran estabilitat. Un dels seus avantatges és que permet instal·lar-se en continu en diferents espais.

Estás buscant una fusteria per fer alguna reforma?

Fusteries.cat és la plataforma digital de referència del sector. Podràs buscar la fusteria que millor s’adapti al que necessites, informar-te dels serveis que ofereixen i fins i tot contactar amb ells demanant un pressupost.


Troba ara la teva fusteria ideal